سفارش تبلیغ
صبا ویژن
برای نمازگزار، محبّت فرشتگان و هدایت و ایمان و نور معرفت است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]

n محمدرضا دهشیری

حتما به یاد دارید چه کسی لقب «سید شهیدان اهل قلم» را پس از شهادت آقا سید مرتضی آوینی، برای او به کار برد؟ آیا می‌دانید مطالب این شهید بزرگوار، کجا چاپ می‌شد؟

ماهنامة سوره در فروردین ماه 1368 با سردبیری سیّد محمد آوینی پا به عرصة مطبوعات گذاشت. سپس سید مرتضی آوینی تا زمان شهادتش سردبیر آن بود و پس از او تا به حال چهار سردبیر، آن را پیش برده‌اند. وحید جلیلی سردبیر فعلی این ماهنامه است. سوره سعی در بررسی جبهة فرهنگی انقلاب اسلامی دارد. نگاه واقعی و غیرشعاری به نقاط قوت و نقاط ضعف این جبهه و نیز نگاه کاربردی به این مقوله در سرتاسر نشریه هویداست. تلاش نشریه در نقد دقیق، منصفانه و شجاعانة این نقاط قوت و ضعف و نیز معرفی نمونه‌های فعال کوچک و بزرگ جبهة فرهنگی انقلاب اسلامی موجب شده است تا مورد توجه ویژة مخاطبان حزب‌اللهی قرار بگیرد و به عنوان راهبری خط‌شکن در بعضی مجامع فرهنگی حزب‌الله نقش ایفا کند.

یکی از موضوعات مورد تاکید این ماهنامه، نگاهی دوباره به مقولة دفاع مقدّس است. این نگاه مبتنی بر یک‌سری مبانی است که سوره به آنها وفادار است. این مبانی را حضرت امام(ره) تحت عنوان اسلام ناب محمّدی(ص) تبیین فرموده‌اند.

در 25 شماره‌ای که از انتشار دورة جدید سوره می‌گذرد، برندة چند جایزه از جشنواره‌های مرتبط با دفاع مقدس شده است که در ذیل پاره‌ای از مطالبی را که حائز این جوایز شده‌اند خواهید خواند:

1. «جنگی که بود، جنگی که هست» به قلم سردبیر:

«آن روزها که در جبهه هر زیارت عاشورا مقدّمة عملیاتی بود که خون قلب بسیجی‌ها را به خود می‌خواند، ضدّ انقلاب‌های مذهبی هزار هزار بار ذکر گفتند و توسّل پیدا کردند و اشک ریختند و خون از دماغ هیچ کدامشان نیامد ... ضدّ انقلاب‌های مذهبی دوست داشتند برای حسینی گریه کنند که به تاریخ پیوسته است و به حماسه‌ای دخیل ببندند که تمام شده باشد ... و این روزها چه بسیار ضدّ انقلابی‌های انقلابی که می‌خواهند همان بلایی را که ضدّ انقلاب‌های مذهبی بر سرِ بزرگ‌ترین حماسة تاریخ آوردند در مورد پژواک ایرانی آن، که هشت سال دفاع مقدّس می‌نامندش تکرار کنند. می‌خواهند در سوگ جنگی که بود، جنگی که هست را بپوشانند و بفراموشانند ... امروز جنگ حق و باطل، جنگ فقر و غنا، جنگ استضعاف و استکبار، جنگ پابرهنه‌ها و مرفّهین بی‌درد شروع شده است».

2. «او نگاهش را به ارث گذاشت» نگاهی به زندگی شهید حسن آبشناسان، به قلم خانم گلستان جعفریان:

«یک روز چند تا از خانم‌های افسرها دور هم جمع بودند، یکی‌شان گفت: شوهر من آن قدر دخترمو دوست داره که اگر دخترم نصف شب بگه که من کنتاکی می‌خواهم، می‌ره و از هر جا که شده برایش می‌خره. گیتی گفت: جدّی؟ شوهر من آنقدر دخترمو دوست داره که اگر اون هر وقت روز بگه که من کنتاکی می‌خوام می‌گه با نفست مبارزه کن دخترم.»

3. «یادداشت‌های خرمشهر» دستنوشته‌های شهید بهروز مرادی، تنظیم از خانم گلستان جعفریان.

«راضیه، باید مرا ببخشی که برای تو دردنامه می‌نویسم ... درد من این است که بعد از این همه مدت باید به بعضی‌ها فهماند که این کشور در حال جنگ است. و بدتر از آن باید گفت که انقلابی شده... انقلاب به مانعی بزرگ (هواهای درونی) رسیده و برای عبور از آن خیلی‌ها در گل گیر کرده‌اند ...»

4. «ما هر چه داریم از شهدا داریم!» نوشتة م. شیرزادی.

«مادر شهید با وضعیتی که داشت به کمک دخترش بلند شد و به پشتی تکیه کرد. شکسته و خسته بود ... . پیر زن با لکنت و مشقت گفت: کی هستند؟ [خواهر شهید گفت:] مادر جان، دوستان احمد هستند. برای دیدن شما آمده‌اند. پیرزن... گفت: به اینها بگو باید بیست سال پیش می‌آمدید، مادر جان، حالا خیلی دیر شده ... به یاد آن برچسب عکس شهدا افتادم: ما هر چه داریم از شهدا داریم.»

از قرار معلوم، ماهنامة سوره بنا دارد به مناسبت هفتة دفاع مقدس امسال ویژه‌نامه‌ای منتشر کند.

تلفن: 66409738 ـ 021

نمابر: 66404663 ـ 021

برای این همسنگر مکتوب، آرزوی پیروزی داریم.

کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط ارسلان سلطانی 87/4/6:: 1:42 صبح     |     () نظر